Ga naar hoofdinhoud

WK 2022: Toch drank in Qatar en datum WK loting is bekend

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

Qatar heeft op allerlei gebieden verbetering beloofd, zoals bij de arbeidsomstandigheden van gemigreerde arbeiders die de stadions en infrastructuur in elkaar stampen. Maar laten we eerlijk zijn: toeristen die het oliestaatje op willen zoeken tijdens het WK Voetbal 2022 zullen toch vooral opgelucht zijn dat alcohol makkelijker te krijgen is.

#Advertentie – Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
BET365 SPORT

WELKOMSTBONUS – WEDKREDIETEN TOT WEL €100

Voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Minimale storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. Kansen en wedrestricties zijn van toepassing. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Alcohol tijdens WK voetbal 2022 in Qatar

Normaal is het in Qatar zo dat alcohol erg lastig verkrijgbaar is. Het kan alleen in bepaalde zones van enkele hotels. En het consumeren van alcoholische drankjes mag dan ook alleen op die plek, en zeker niet in het openbaar of op straat. Drank kopen in een groothandel ofzo gaat je ook alleen maar lukken met de juiste vergunningen op zak, dus thuisconsumptie is ook geen eitje.

Normen en waarden respecteren

Maar Qatar gaat een klein beetje met zijn tijd mee. “Alcoholische dranken worden toegelaten in de voorziene zones”, zegt Fatma al-Nuaimi van het organisatiecomité. Hoe feestelijk het precies zal worden in die zones valt te bezien, maar er is in elk geval enige verlichting van de normale regels. Aan de andere kant: als je ergens tussen 21 november en 18 december 2022 van plan bent het golfstaatje op te zoeken, hou je dan ook gewoon aan ‘s lands normen en waarden; dat verlangen we toch ook van bezoekers aan Nederland.

Krap schema voor voetballers

Een ander heikel punt is de krappe kalender. Het WK wordt een keertje in de wintermaanden gespeeld, al is het begrip winter relatief in het bloedhete Qatar. Van de wereldvoetbalbond hoeven clubs hun spelers pas vrij te geven op 14 november 2022. Ja, dan resteert er slechts één week tot de bal gaat rollen in Qatar. Zeven dagen!

Het is dus mogelijk dat pakweg Memphis Depay op zondag 13 november nog in Camp Nou zijn werk moet doen, dan in het vliegtuig moet naar een ander klimaat en een andere tijdzone, dan nog moet trainen met Nederland en dan binnen een dag of tien na zijn laatste Barca-match weer een WK-pot speelt voor Oranje. Krankzinnig.

Louis van Gaal gaat voor 5-3-2

Voordeel kan zijn dat bondscoach Louis van Gaal zijn mannen het liefst laat opereren in een 5-3-2 systeem. En nu is er simpelweg te weinig gelegenheid om dat systeem in te slijpen. Onder de korte periode van Frank de Boer bleek wel dat dit systeem niet bij Oranje past, fans verveelt en niet tot resultaten leidt. Op het WK voetbal van zeven jaar geleden werd het vaak bij aftrap gehanteerd, maar dan na rust toch weer ingeruild voor 4-3-3.

Loting WK 2022

De loting voor het WK voetbal in Qatar wordt op 1 april 2022 verricht in Doha.

Back To Top