Ga naar hoofdinhoud

WK 2022: Louis van Gaal wil met Oranje terug naar 5-3-2

WK 2022: Louis van Gaal wil met Oranje terug naar 5-3-2

Louis van Gaal schoof weer aan voor een persmomentje, in aanloop naar twee interlands van het Nederlands Elftal, namelijk op vrijdag 8 oktober uit tegen Letland en op maandag 11 oktober thuis tegen Gibraltar.

WK kwalificaties Nederland

Dit tweeluik moet simpelweg zes punten opleveren en vooral tegen Gibraltar zal alleen een reuzenscore bevredigend zijn. Uit werd het 0-7 en de 0-2 viel pas in de 55e minuut. Een 10-0 zege is echt niet ondenkbaar als het bij rust er wat beter voorstaat dan die zielige 0-1 in maart 2021, toen nog onder bondscoach Frank de Boer.

Louis van Gaal optimistisch

Van Gaal heeft bij dit blok interlands wat meer gelegenheid om zijn ideeën in te slijpen bij de spelersgroep. Het vorige blok was veel hectischer. “Het is gekkenwerk geweest met drie wedstrijden in één week met een nieuwe groep en staf”, legt hij uit. En dus heerst er optimisme bij de Tulpengeneraal: “Ik denk dat het alleen maar beter kan, want ik was er heel tevreden over dat we in zo’n korte tijd zo’n niveau haalden.”

Nederlands elftal gaat ander systeem spelen

Ook heeft hij stoute plannen omtrent de speelwijze. Oranje speelt nog vier kwalificatieduels voor het WK 2022, op 16 november is thuis tegen Noorwegen de afsluiter. “Ik hoop dat we in november gekwalificeerd zijn. Dan kan ik de volgende wedstrijden gebruiken om een ander systeem te proberen”, kondigt hij aan. “Het is de bedoeling om iets anders te proberen. Een ander systeem? Dat lijkt me wel bijna zeker.”

Aardige stap richting Qatar 2022 zetten

Op 8 oktober kan Nederland al een aardig stapje zetten richting Qatar 2022. Als Oranje afrekent met Letland, dan kan het daarna aan de zijlijn aan de trainerstaf vragen hoe het is afgelopen bij de gelijktijdig gespeelde match tussen Turkije en Noorwegen. De beste uitslag zou zijn dat de Turken winnen, want dan wordt Noorwegen (dat ook uit 6 speelronden 13 punten heeft) op 3 punten achterstand gezet. Turkije heeft dan nog 2 punten achterstand, maar de kans lijkt groot, dat Turkije dan elders nog wel punten dropt.

Maar ook de Noren gaan het nog wel lastig krijgen, want Borussia Dortmund-spits Haaland ontbreekt het komende interlandblok. Sowieso scoren de Noren moeizaam, ook met Haaland erbij: 12 keer in 6 duels, en dat was al inclusief het tweeluik met Gibraltar.

Back To Top