Ga naar hoofdinhoud

WK 2022: Nederland trapt het voetbalfeest in Qatar af

WK 2022: Nederland trapt het voetbalfeest in Qatar af

Mooi toch: het Nederlands elftal speelt in de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. Senegal is op maandag 21 november 2022 de tegenstander. De wedstrijd staat op het WK Voetbal speelschema om 11.00 uur Nederlandse tijd gepland. Oei, daar gaan veel werkgevers niet blij met zijn, want die match krijgt natuurlijk voorrang boven de administratie bijwerken of de telefoon oppikken.

WK voorspellen?

Oranje opent WK voetbal 2022

Normaal speelt het gastland de eerste wedstrijd. Waarom laat Qatar die eer aan zich voorbij gaan? Nou, eigenlijk speelt Qatar nog steeds de officiële openingswedstrijd. Nederland tegen Senegal is een soort voorprogramma, voordat het WK 2022 wordt geopend met een show en vuurwerk.

Vuurwerkshow

In de avond speelt Qatar, de regerend Aziatisch kampioen, tegen Ecuador. En vlak daarvoor is dus een vuurwerkshow. Die komt in het donker beter tot zijn recht. Daarom heeft Qatar ervoor gekozen om niet in de ochtend de eerste echte match te spelen, maar de tweede match, in de avond (17.00 uur NL tijd).

Groepsfase Nederland

De tweede match van Nederland is op vrijdag 25 november, 17.00 uur Nederlandse tijd Ecuador is dan de tegenstander. Qatar speelt eerder die dag, om 14.00 uur, tegen Senegal. De laatste pot in de groepsfase voor Oranje is op dinsdag 29 november, 16.00 uur. Gastland Qatar is dan de opponent.

Direct na de groepsfase, zonder rustdag, worden op het WK voetbal de achtste finales gespeeld. Dat wil zeggen: er worden vier dagen na elkaar vier partijen in de tweede ronde afgewerkt. Nederland hoort bij de WK favorieten om de groep te winnen en speelt of op zaterdag 3 december als het eerste wordt in groep A, of op zondag 4 december als het tweede wordt.

Topspelers die ontbreken op WK Qatar

Zoals op elk groot toernooi zijn er enkele topspelers niet bij omdat hun land zich niet wist te plaatsen. Sowieso ontbreekt de regerend Europees kampioen Italië in het golfstaatje. Enkele absente sterren zijn Mohamed Salah (Egypte), Erling Braut Haaland en Martin Ødegaard (Noorwegen), Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré (Ivoorkust). Zlatan Ibrahimovic (Zweden) en Riyad Mahrez (Algerije).

In Qatar wordt het kortste wereldkampioenschap voetbal in 44 jaar afgewerkt. De 64 wedstrijden worden in 28 dagen gespeeld. Gevoegd bij de kleine oppervlakte van Qatar kunnen we echt spreken van een compact toernooi.

Back To Top