Ga naar hoofdinhoud

WK 2022: Welk land heeft de beste jeugdspelers?

Tips voor succesvol wedden op WK voetbal

De jeugd heeft de toekomst. Het WK voetbal 2022 wordt vanaf 21 november 2022 gehouden. Kortom, landen die nu een groot reservoir aan beloftevolle begin twintigers hebben, mogen hopen dat die generatie over vier jaar op de toppen van zijn kunnen presteert. Welke WK deelnemers staan er wat dat betreft het beste voor?

De beste spelers voor het WK 2022

We richten ons in dit kleine onderzoekje op voetballers onder de 23 jaar, zodat over vier jaar niemand ouder is dan 27 jaar, wat door experts als gemiddelde piekleeftijd van een speler wordt aangewezen.

Vervolgens bekijken we de marktwaarde van een speler, daarbij uitgaand van het idee dat de markt accuraat de potentie van een voetballer kan inschatten. Daar zijn natuurlijk de nodige kanttekeningen bij te maken: soms speelt hype een inflatoire rol, soms speelt een toptalent juist in een competitie die weinig aandacht krijgt waardoor zijn waarde wordt gedrukt. Maar deze cijfers geven wat meer houvast dan subjectieve ratings.

Frankrijk met Kylian Mbappé e.a.

En zo duikt weer eens Kylian Mbappé op als koploper in zijn leeftijdsgroep. De pas negentienjarige Fransman, al gedecoreerd tot wereldkampioen voetbal met zijn land, heeft een transferwaarde van 180 miljoen euro. Kijken we naar de top 25, dan barst het van zijn landgenoten. Ousmane Dembele, Thomas Lemar, Anthony Martial, Lucas Hernandez, Kingsley Coman, Adrien Rabiot: zij kunnen Les Blues de komende jaren aan meer eremetaal helpen.

Talenten Engeland

Ook Duitsland is goed vertegenwoordigd. Onder meer Leroy Sane, Timo Werner, Kai Havertz, Joshua Kimmich en Niklas Sule behoren tot de grootste talenten van hun generatie. Tussen de Italianen, Brazilianen en enkele Nederlander (Matthijs de Ligt) staan ook opvallend veel Engelsmannen: Dele Alli, Raheem Sterling, Marcus Rashford en Jadon Sancho. Dat bevestigt het beeld van een land dat eindelijk weer echt gaat meetellen in het landenvoetbal.

Engeland gaat weer meetellen

En kijken we naar de echte jonkies van onder de 18 jaar, dan wemelt het pas echt van de Engelse spelers. Sancho, Ryan Sessegnon en Phil Foden behoren tot de top vijf, Reiss Nelson staat dertiende. Misschien komende enkele van deze boys al aan bod als Engeland komende juni, evenals Nederland, deelneemt aan de play-offs van de Nations League.

Gokken WK 2022

Frankrijk is nu de favoriet voor het WK voetbal 2022 en noteert 5.50 bij de WK bookmakers. We zouden zeggen: vlak ‘sleeping giant’ Engeland niet uit.

Back To Top