Ga naar hoofdinhoud

WK Kwalificatie 2018: Bulgarije – Nederland

WK 2022: Nederland trapt het voetbalfeest in Qatar af

WK Kwalificatie 2018. Na vier gespeelde wedstrijden staat het Nederlands Elftal op een tweede plaats in Groep A.

Zaterdag 25 maart staat de lastige uitwedstrijd tegen Bulgarije op het programma. Deze moet gewonnen worden om zicht te houden op de eerste plaats.

Bulgarije – Nederland

Oranje is aardig begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK Voetbal 2018 in Rusland. Er werd twee keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Met een overwinning op Bulgarije houdt Nederland de druk op de eerste plaats, die recht geeft voor rechtstreekse plaatsing voor het WK voetbal 2018.

Tegenstander Bulgarije wist nipt te winnen van Wit-Rusland en Luxemburg, maar ging hard onderuit tegen Frankrijk en Zweden. Hierdoor hebben de Oost-Europeanen één punt minder dan Oranje, maar wel al tien tegentreffers in vier wedstrijden. Het moge duidelijk zijn dat Nederland de Bulgaarse defensie goed onder druk moet zetten.

Elfde ontmoeting tussen Nederland en Bulgarije

Tien keer eerder stonden Oranje en Bulgarije tegenover elkaar. Bij exact de helft van de wedstrijden ging het om een vriendschappelijk duel. Nederland en Bulgarije wisten beide vier duels te winnen en twee keer werden de punten verdeeld.

De eerste ontmoeting vond plaats in het jaar 1959, toen Nederland met 3-2 onderuit ging in Sofia. Een van de meest doelpuntrijke duels was tijdens het WK Voetbal 1974, toen Oranje, mede dankzij twee treffers van Johan Neeskens, met 4-1 wist te winnen.

In de eenentwintigste eeuw stond Nederland – Bulgarije al drie keer op het programma. De laatste confrontatie werd in mei 2012 afgewerkt en diende als voorbereiding op het mislukte EK Voetbal 2012. Bulgarije wist deze wedstrijd met 1-2 te winnen in de Amsterdam ArenA.

Wedden op Nederlands Elftal

Bookmaker 888sport verwacht niet dat gastland Bulgarije @6.50 in staat is om het Nederlands Elftal te verslaan. Oranje is met een notering van 1.50 de grote favoriet in deze WK-kwalificatiewedstrijd. Wij verwachten zelf een mooi duel, waarbij het totaal aantal doelpunten boven de 2.5 zal liggen @1.90.

Back To Top