Ga naar hoofdinhoud

Op deze pagina vind je alles over de verschillende WK groepen, wie er favoriet zijn om als groepswinnaar uit de bus te komen, de verwachtingen van de bookmakers en meer. De actuele odds check je bij Bet365.nl. In november wordt het wereldkampioenschap voetbal 2022 afgetrapt. De WK loting werd begin april al verricht.

De WK poules zijn dus sinds dit voorjaar al bekend en vanaf dat moment kunnen we onze voorspellingen al goed gaan voorbereiden. Er is veel gezegd en geschreven over de eindronde in Qatar, maar wanneer het toernooi eenmaal begonnen is zal het vooral nog over voetbal gaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Wie gaan er door naar de volgende ronde?

#Advertentie – Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
BET365 SPORT

WELKOMSTBONUS – WEDKREDIETEN TOT WEL €100

Voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Minimale storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. Kansen en wedrestricties zijn van toepassing. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

WK groepen Qatar 2022

Van alle WK groepen gaan de nummers één en twee in de WK voetbal stand door naar de achtste finales. Er is op dit toernooi geen regel dat de beste nummers drie ook doorgaan, waardoor het vanaf de eerste wedstrijd spannend is. Verliest een land de eerste wedstrijd, dan wordt het vaak direct al lastig om door te gaan naar de volgende ronde.

Poule A: WK groep Nederland

We beginnen natuurlijk met poule A en laat dat nou net de WK groep van Nederland zijn. De loting is het Nederlands elftal zeker gunstig gezind. Nou zijn we in Nederland vaak vrij zelfverzekerd, maar met deze loting gaan we er toch terecht vanuit dat Oranje goed in de WK voetbal stand eindigt en doorgaat naar de volgende ronde. De WK poule van Nederland bestaat uit:

 • Qatar
 • Ecuador
 • Senegal
 • Nederland

De grootste concurrent voor Oranje is ongetwijfeld Senegal, dat dit jaar het Afrikaanse kampioenschap won. Met spelers als Keita Baldé, Idrissa Gueye, Abdou Diallo, Edouard Mendy hebben ze verschillende voetballers die in de Europese top spelen. Dan hebben ze natuurlijk ook nog Sadio Mané, de absolute sterspeler van de ploeg en een van de sterren van Liverpool.

Oranje eerste in groep A?

Vooraf is Nederland bij de WK bookmakers de grote favoriet voor de eindzege en daar zijn wij het zeker mee eens. De odd is nog best interessant om mee te pakken in een combinatie bet. Senegal heeft hoge odds voor de groepswinst, dus verwacht je dat Nederland teleur zal stellen, dan kan je die optie ook nog meepakken.

GROEP AGWGVDSP
Nederland321047
Senegal320116
Ecuador311114
Qatar3003-60

WK groepen: poule B is fantastisch

Dit is een van de WK poules die in juni nog gecompleteerd moesten worden door het spelen van de play-offs. Vanwege de oorlog in Oekraïne liepen die play-offs (tussen Schotland, Oekraïne en Wales) vertraging op, maar uiteindelijk ging Wales er met het WK ticket vandoor.

 • Engeland
 • Iran
 • Verenigde Staten
 • Wales

Op papier is dit een fantastische groep. Met Engeland tegen de Verenigde Staten staat er een soort van derby op het programma en nu daar Wales is bijgekomen wordt het helemaal genieten.

Engeland is wat de WK stand betreft sowieso de favoriet voor de eindzege in deze poule, met Amerika op papier als nummer twee.

GROEP BGWGVDSP
Engeland321077
VS312015
Iran3102-33
Wales3012-51

Groep C: een van de twee exotische WK groepen

Poule C is een prachtige “exotische” groep die je verwacht op het WK voetbal. De groep bestaat uit:

 • Argentinië
 • Saoedi-Arabië
 • Mexico
 • Polen

Een echte groep met allemaal verschillende continenten. Dit is het begin van het (waarschijnlijk) laatste kunstje van Lionel Messi bij de nationale ploeg. Bij de bookmakers is Argentinië de grote favoriet om groepswinnaar te worden. Toch is deze poule zeker niet de makkelijkste en dat komt met name door Mexico en Polen. Mexico weet regelmatig te verrassen op grote toernooien en Polen heeft geen verkeerde selectie.

GROEP CGWGVDSP
Argentinië320136
Polen311104
Mexico3111-14
S Arabië3102-23

WK groepen: poule D garant voor goals

Ook deze groep werd pas in juni gecompleteerd na het spelen van play offs. Groep D bestaat uit de volgende landen:

 • Frankrijk
 • Denemarken
 • Tunesië
 • Australië

Het laatste land dat erbij kwam was Australië dat na de intercontinentale play-off tegen Peru en de Verenigde Arabische Emiraten een WK ticket bemachtigde. In deze groep zijn Frankrijk en Denemarken de duidelijke favorieten om door te gaan.

Meeste goals van allemaal?

Dit kan wel eens een groep worden met veel doelpunten. Zeker als Frankrijk een keer een echt team op de been krijgt. Met de aanvallende kracht van Frankrijk tegen landen als Tunesië en Australië, kunnen het wel eens leuke wedstrijden worden.

GROEP DGWGVDSP
Frankrijk320136
Australië3201-16
Tunesië311104
Denemarken3012-21

Groep E met Spanje en Duitsland

Poule E was de laatste van de WK groepen die nog niet helemaal volledig was. Deze werd uiteindelijk gecompleteerd na de intercontinentale play-off tussen Costa Rica en Nieuw-Zeeland. De uiteindelijke groep ziet er zo uit:

 • Spanje
 • Duitsland
 • Japan
 • Costa Rica

Groep des doods

Vooraf zijn natuurlijk Spanje en Duitsland favoriet voor de groepswinst. Zowel Japan als Costa Rica zouden eigenlijk geen kans moeten maken op een eerste of tweede plek in de WK voetbal stand van deze groep. Wij kijken in ieder geval al uit naar de confrontatie tussen Spanje en Duitsland, wat in de groepsfase waarschijnlijk de leukste wedstrijd is. Groep E wordt op het WK 2022 gezien als groep des doods.

GROEP EGWGVDSP
Japan320116
Spanje311164
Duitsland311114
Costa Rica3102-83

Poule F van België één van de spannendste WK groepen

Dit is volgens ons één van de spannendste WK groepen, misschien niet voor de eerste plek maar zeker voor plek nummer twee. De landen in groep F zijn namelijk:

 • België
 • Canada
 • Marokko
 • Kroatië

De Rode Duivels de absolute favoriet in deze groep, maar de ploeg van België is niet de topploeg van een enkele jaren terug. Achter België is Kroatië favoriet bij de bookmakers, maar met Marokko en Canada is het zeker geen uitgemaakte zaak dat ze tweede worden.

Canada terug na 36 jaar

Canada doet voor het eerst sinds 36 jaar weer mee aan het WK voetbal. De ploeg wist zich overtuigend te plaatsen en heeft een goed team. Ze hebben een goede combinatie van toptalenten en wat meer ervaren spelers. Steeds meer spelers van Canada spelen in Europa. Jonathan David en natuurlijk Alphonso Davies zijn daar de grootste voorbeelden van. Gaat deze ploeg in de WK voetbal stand verrassend eindigen?

Kansen voor Marokko in groep F

Helaas voor de Marokkaanse fans doen Ziyech en Mazraoui waarschijnlijk niet mee aan het WK 2022 in Qatar, maar ook zonder deze twee spelers hebben ze een goede ploeg. Marokko is een stug elftal dat weinig goals tegen krijgt. Zowel Canada als Marokko kunnen zomaar winnen van België en Kroatië als ze een goede dag hebben.

Qua namen denk je natuurlijk niet meteen aan een poule des doods bij deze groep, maar wij denken dat dit één van de spannendste groepen zal zijn. Eentje om voor het gokken op WK in de gaten te houden.

GROEP FGWGVDSP
Marokko321037
Kroatië312035
België3111-14
Canada3003-50

Stand WK voetbal groep G: Brazilië de grote favoriet

De strijd om de tweede plek in de stand WK voetbal van groep G lijkt ook een spannende te worden. De favoriet is duidelijk, maar daarachter zitten drie landen die zomaar allemaal uiteindelijk tweede kunnen worden. WK groep G bestaat uit:

 • Brazilië
 • Servië
 • Zwitserland
 • Kameroen

Brazilië is de grote favoriet om de groep te winnen en het moet wel heel gek lopen als dat ze niet lukt. Net als in de poule van België kan het ook hier erg spannend worden wie er tweede wordt. Bij de WK bookmakers heeft Zwitserland de meeste kans, maar kijken we naar de odds dan is er weinig verschil met Servië.

Gaat Kameroen verrassen?

Van Kameroen wordt weinig verwacht. Toch kunnen er op het WK voetbal gekke dingen gebeuren. Kameroen heeft een aantal goede spelers en speelt natuurlijk heel anders dan we in Europa gewend zijn. Daar kunnen ze het Servië en Zwitserland zeker lastig mee maken. Wederom dus een groep die erg spannend kan worden.

GROEP GGWGVDSP
Brazilië320126
Zwitserland320116
Kameroen311104
Servië3012-31

Groep H met Ronaldo en Suarez

De laatste groep van dit WK is poule H. Een leuke en ook weer exotische groep met alleen maar verschillende continenten. Deze groep kent ook één grote favoriet, daarachter een ploeg die normaal gesproken tweede zou moeten worden. Groep H bestaat uit:

 • Portugal
 • Ghana
 • Uruguay
 • Zuid-Korea

De favoriet is natuurlijk Portugal en het land dat tweede in de WK voetbal stand van deze poule hoort te worden is Uruguay. Dit is een interessante groep, omdat het waarschijnlijk het laatste toernooi is voor zowel Ronaldo als Suarez. Twee absolute topspitsen die afzwaaien. Ronaldo die jarenlang samen met Messi de beste speler ter wereld was en Suarez die er een aantal jaar net onder zat. Het wordt interessant om te zien wat deze spelers nog kunnen presteren.

Teleurstellend Ghana

Van Zuid-Korea wordt eigenlijk niks verwacht en ook Ghana heeft geen geweldige ploeg. Ghana was vroeger nog wel eens een verrassing op een wereldkampioenschap voetbal. Tijdens de Afrika Cup dit jaar stelden ze echter erg teleur en de kwalificatie voor het WK 2022 ging ook niet bepaald gemakkelijk.

GROEP HGWGVDSP
Portugal320126
Z Korea311104
Uruguay311104
Ghana3102-23
Back To Top