Ga naar hoofdinhoud

Zodra het WK voetbal voor de deur staat is het voor menigeen ook weer tijd voor het invullen van een WK pool. Met voetbalpoules voorspel je uitslagen van alle groepsduels en geef je ook aan welke landen je in de knock-outfase, kwartfinale, halve finale en finale verwacht. WK wedstrijden voorspellen in een WK poule is vaak puur om de lol.

Lees verder en zie hoe het werkt. Succes!

WK pool: voorspellen en winnen

Het is voor tig Nederlanders bij een Europees kampioenschap of wereldkampioenschap voetbal een geliefd tijdverdrijf om een WK pool in te vullen. Bijvoorbeeld via het werk, op school, met vrienden uit de buurt of tegenwoordig vooral op internet. Veel sites van kranten en sportmagazines organiseren wel iets.

Hoe werkt een WK voetbalpoule?

Elke organisator van een voetbalpool zal andere regels hanteren. De basis is natuurlijk hetzelfde: een perfecte voorspelling levert meer punten op dan een slechtere.

Punten kun je op diverse manieren behalen. Als je de exacte uitslag van een wedstrijd juist hebt ingevuld, dan krijg je de volle mep. Maar stel dat je bij de wedstrijd tussen Oranje en Duitsland de uitslag 2-1 voorspelt, en het wordt 2-0, dan zat je in de buurt. Je hebt dan bijvoorbeeld Nederland als winnaar voorspeld. Dat levert dan vaak ook punten op (maar wel minder dan de score precies goed inschalen).

Soms zijn er ook beloningen voor het correcte aantal goals voorspellen. Stel dat je als uitslag bij Nederland tegen Frankrijk 0-0 voorspelt en het wordt 4-0. Dan zat je er eigenlijk behoorlijk naast, maar je had wel goed voorspeld dat Frankrijk niet zou scoren. Daar staan dan wellicht ook punten tegenover.

Kortom: lees altijd de uitleg over de puntentelling bij een WK pool!

Voorspellen WK wedstrijden knock-outfase

Zodra de eindronde begint is er qua WK wedstrijden voorspellen een probleem: dan weet niemand nog welke landen de groepsfase overleven. Vroeger was dat een probleem dat niet echt opgelost kon worden.

Dan mocht je wel pakweg invullen welke 16 landen je verwacht in de 8e finale van een WK. En dan mocht je 8 kwartfinalisten noemen, 4 halve finalisten, 2 finalisten en de uiteindelijke kampioen. Dan kon je per goede voorspelling punten krijgen.

Maar nu veel WK pools online verlopen is het gokken op WK eenvoudiger geworden. Zodra de groepsfase is afgerond krijg je gewoonweg de kans om de echte duels in de tweede ronde te voorspellen. Je begint als het ware met een schone lei. Ook als je enorm hebt geprutst met je aanvankelijke WK voorspellingen en werkelijk alles fout had ingevuld, dan kan je toch vanaf de knock-outfase weer punten pakken en een inhaalrace lanceren.

Bonusvragen WK pool

Een WK pool kan ook enkele bonusvragen bevatten. Het gaat dan om randzaken zoals: hoeveel goals worden er in totaal gemaakt op het EK of WK? En hoeveel gele kaarten worden uitgedeeld, hoeveel rode? Wie wordt de topscorer van het toernooi en hoeveel goals gaat die persoon maken?

Winnen in WK poule

Vaak is een WK pool gewoon voor de lol opgezet maar soms valt er, net zoals met gokken op WK bij een bookie, geld te verdienen. In dat geval is er wel een kans dat je dan eerst geld moet inleggen om mee te doen. Je krijgt dan echter geen welkomstbonus zoals je bij WK bookmakers wel kan krijgen.

En het is dan vaak zo dat de totale prijzenpot over enkele topspelers wordt verdeeld. Bijvoorbeeld 50 procent voor de nummer één, 30 procent voor de nummer twee, 20 procent voor de nummer drie.

Subpoule

Wil je puur voor de fun een EK of WK poule invullen, dan zul je online genoeg adresjes daarvoor vinden.

Ook handig is dat op hele grote sites, met soms wel honderdduizenden deelnemers, een subpoule gemaakt kan worden. Dat is dan een WK pool met alleen deelnemers die daarvoor zijn uitgenodigd. Zo kan je zien wie bijvoorbeeld de meeste punten heeft binnen je familie, bedrijf of voetbalclub.

Back To Top