Ga naar hoofdinhoud

WK voetbal 2018: de klok tikt voor het Nederlands Elftal

WK Voetbal 2022: nieuwtjes uit Qatar

Op 25 maart, om 20:45 uur, speelt Oranje een kwalificatiewedstrijd uit tegen Bulgarije. Het duel kan zonder overdrijven worden omschreven als “must win”. Verlies kan betekenen dat Nederland na vijf van de tien speelronden in groep A op plek vier staat. En alleen de groepswinnaar is direct geplaatst voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Na vier speelronden staat Nederland op plek twee met zeven punten, drie minder dan Frankrijk en evenveel als Zweden. Bulgarije heeft zes punten en zal dus samen met Oranje en de Scandinaviërs knokken om plek twee, die recht geeft op de play-offs. Een terugval van Frankrijk, de nummer twee van Euro 2016, lijkt er niet in te zitten. De Haantjes spelen hun vijfde duel uit tegen Luxemburg en zullen de zwakke broeders van deze groep met gemak verschalken. Zelfs Oranje wist in november 2016 nog met 1-3 van het Groothertogdom te winnen.

Nederland kan geen puntenverlies veroorloven

Zweden speelt zijn volgende match thuis tegen Wit-Rusland, dat er met twee punten en een doelsaldo van min vier niet al te florissant voor staat. Kortom, te verwachten valt dat Frankrijk en Zweden na vijf duels op respectievelijk dertien en tien punten staan. Bulgarije kan op negen komen als het Oranje verslaat (dat dan op zeven blijft staan), of Bulgarije en Oranje delen de punten en hebben dan respectievelijk zeven en acht punten.

Hoe dan ook: puntverlies maakt de route van Nederland richting Rusland zeer zwaar tot onmogelijk. Want dat dit Oranje niet echt lekker presteert als de druk oploopt, als het echt moet, dat bewijst het staartje van de kwalificaties voor Euro 2016.

Nederland – Bulgarije

Oranje speelt niet al te vaak tegen de Bulgaren. Deze eeuw gebeurde het driemaal en beide landen wonnen eenmaal en verloren eenmaal. Een paar internationals hebben een nieuwe werkgever gevonden. Memphis Depay verliet Manchester United en speelt nu voor Olympique Lyon, Marco van Ginkel is weer terug bij PSV en Tim Krul keept voortaan voor AZ. Vincent Janssen ontpopte zich vorig jaar als vaste spits, maar krijgt bij Tottenham bar weinig speeltijd. Wel bij Danny Blind?

Wedden op Oranje

Nederland is bij onze bookmaker 888sport favoriet en noteert @1.55 voor de winst. Gelijkspel staat op @4.20 en Bulgarije op @6.20. Een plek in de top twee van de groep voor Oranje staat op @1.45.

Back To Top