Ga naar hoofdinhoud

WK 2018: hoe staan de favorieten ervoor na de oefeninterlands?

Tips voor succesvol wedden op WK voetbal

Vorige week zijn er tientallen vriendschappelijke interlands gespeeld en ook grootmachten als Brazilië, Duitsland en Spanje lieten zich meerdere keren zien. Soms zelfs tegen elkaar. Wat leveren de wedstrijden en uitslagen voor info op met het oog op het aanstaande wereldkampioenschap voetbal 2018?

Kampioen Duitsland mist topspits

Afgelopen dinsdag ging Die Mannchaft met 1-0 onderuit tegen Brazilië, wat natuurlijk op geen enkele wijze een troost of wraak was voor die vreselijke 7-1 mokerslag die de Duitsers aan de Goddelijke Kanaries uitdeelden in de halve finale van het WK 2014. Toch was het een beetje pijnlijk voor bondscoach Joachim Low en zijn mannen, want een reeks van 23 interlands zonder nederlaag kwam ten einde. Maar tegen het succesvolste voetballand ooit is dat geen schande.

Toch baart de match wel wat zorgen, want Duitsland bouwde wel een andere statistische reeks uit: dit was de tiende keer op rij dat niet van een toptegenstander werd gewonnen. Hartstikke mooi en handig dat Duitsland met groot gemak landen als Noorwegen en Noord-Ierland opzij zet, waar pakweg Oranje tegenwoordig de grootste moeite mee heeft, maar op eindrondes moet het ook lukken tegen evenknieën als Spanje, Frankrijk, Argentinië en dus ook Brazilië.

En de sleutel daartoe is dat Duitsland als de wiedeweerga een productieve topspits gaat vinden. Het systeem met een ‘valse 9’ kan inmiddels ook in de prullenbak met modegrillen en Low zal iemand vertrouwen moeten geven om de opvolger te worden van Miroslav Klose, de topscorer aller tijden op WK’s.

Brazilië kan het ook zonder Neymar

De Brazilianen zetten gastland met 3-0 te kijken versloegen daarna Spanje 1-0. Dit is een loeisterk en supergevaarlijk Brazilië met toptalent in elke linie, ook als Neymar ontbreekt. Laten we eerlijk zijn, een echte teamspeler is de superster van Paris Saint-Germain niet. En Gabriel Jesus, Willian, en Philippe Coutinho weten het ook zonder hun befaamde landgenoot wel te redden in de voorhoede.

Frankrijk kan de nul niet houden

Ook Frankrijk bulkt van de klinkende namen en na een paar net-niet toernooien is het tijd om te oogsten. Maar les 1 van toernooivoetbal luidt: loop zeer weinig tegentreffers op. En dat is een manco bij Les Blues. In de laatste twaalf maanden incasseerden de Haantjes twee tegengoals versus Spanje, Zweden, Engeland, Duitsland en nu Colombia (3-2 verlies).

Spanje is terug

De wereldkampioen voetbal van 2010 staat in de steigers om het schlemielige optreden op het WK 2014 uit te wissen. Argentinië werd met liefst 6-1 vernederd. Real Madrid en FC Barcelona zijn wederom toonaangevend in de Champions League en die clubs leveren de basis van een La Roja dat zich echt wel gaat mengen in de titelstrijd.

Wedden op het WK 2018? Brazilie en Duitsland zijn bij de WK bookmakers co-favorieten op elk 5.75, gevolgd door Spanje op 7.00 en Frankrijk op 7.50. Een plek in de kwartfinale voor Spanje noteert een niet te missen 1.45.

Back To Top