Ga naar hoofdinhoud

WK voetbal 2018: Nederlands Elftal zoekt herstel in 2017

Senegal - Nederland WK wedden tip: winst en weinig goals

Het jaar 2017 moet voor Oranje het jaar van herstel worden. In 2016 werd een zwart hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van het Nederlands elftal. Het EK 2016 werd gemist en bij de bond KNVB was het een organisatorische puinzooi. Ondertussen worstelt Oranje al in de poging om zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2018.

Laten we beginnen met de man die formeel gezien verantwoordelijk is voor het wel en wee van Oranje. Danny Blind nam in 2015 het stokje over van Guus Hiddink en had toen nog alle kans om het team richting het EK in Frankrijk te loodsen. Nederlagen tegen IJsland en Turkije maakten die missie vrijwel onmogelijk.

Blind stapt op als Nederland zich niet kwalificeert

De Zeeuw beseft dat hij zich niet nog zo’n sof kan permitteren. Daarom belooft hij dat mocht het WK niet worden gered, hij op zal stappen. In dat geval sluit hij overigens niet uit dat hij per direct zijn trainersloopbaan besluit. Zo’n uitspraak wijst toch op een angstwekkend gebrek aan ambitie. Alsof hij een trainers-CV met twee mislukte kwalificaties ruim voldoende vindt om tevreden met pensioen te gaan.

Natuurlijk valt niet alles Hiddink en Blind aan te rekenen. Feit is dat Nederland momenteel erg dun in de topspelers zit en dat ook in de categorie middenmoters er akelig veel blessures waren. Daardoor verscheen Oranje telkens in een andere gedaante op het veld. Maar waarom solt Blind zo met Robin van Persie, de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal?

Wil je goals, haal dan Van Persie

De 33-jarige spits van Fenerbahçe heeft zijn draai weer gevonden en ramt in Turkije de ene na de andere goal tegen de touwen. Vincent Janssen was voor Blind Oranjes gedroomde vaste centrale aanvaller voor de komende jaren. Maar vooralsnog zit Janssen in zijn eerste seizoen bij Tottenham Hotspur op de bank en is het predicaat “miskoop” al met potlood op zijn hoofd geschreven.

Blind en ook Van Persie beweren dat er niks mis is met hun onderlinge relatie. Al had Van Persie wel verwacht dat Blind hem telefonisch het een en ander uit zou leggen over zijn selectiebeleid. RvP piekert er echter niet over om de deur richting Oranje dicht te smijten. Voetbal is toch een business waarin de korte termijn belangrijker is dan bouwen aan de toekomst, zeker met een nationaal elftal. En op dit moment lijk het simpel: wil je goals, haal dan Van Persie.

Nederland sluit 2016 af als nummer 22 op de FIFA-ranking. Dezelfde plek als eind 1997 en acht plekken lager dan eind 2015. Kwalificatie voor het wereldkampioenschap is noodzakelijk, anders vinden we Oranje de komende jaren niet eens terug bij de beste dertig en veertig en wordt de weg terug schier onmogelijk.

Wedden op Oranje

Onze bookmaker 888sport zet @4.50 op een eerste plek van Nederland in zijn kwalificatiegroep voor het WK voetbal 2018. Een plekje bij de top twee staat op @1.45. Om dat WK te winnen staat Oranje op @15.00 bij 888 en maar liefst @34.00 bij William Hill.

Back To Top