Ga naar hoofdinhoud

WK 2018 nieuws: hoe ver komt Rusland op het WK voetbal?

WK Voetbal 2022 zonder Rusland

WK 2018 | Het Wereldkampioenschap voetbal begint op 14 juni 2018 en er zullen in verhoogd tempo nieuwtjes, relletjes en boeiende verhalen omtrent het mega-evenement ontstaan. Een van de relletjes is dat veel Marokkanen het nieuwe uit-tenue niet pruimen. Misschien moet er in alle haast een nieuw ontwerp komen.

WK 2018: Marokko baalt

De shirtsponsor is Adidas en die heeft nog geen officiële presentatie gegeven van het shirt, de broek en sokken waarmee de Leeuwen van de Atlas zich tijdens het WK in Rusland gaan presenteren. Wel zijn er al foto’s van de kit uitgelekt en zoals dat gaat zijn er op straat en online ook al replica’s te koop.

En inderdaad lijkt er niet al te veel tijd gestoken te zijn in de compositie van het tenue. De broek is totaal wit met alleen een zwart logo van de fabrikant en op de andere pijp een klein logo van de Marokkaanse bond. Het shirt bevat op borsthoogte ook die elementen en op de schouders rode vlakken met daaronder een doorgetrokken rode streep.

Het spreekt niet tot de verbeelding, maar het is ook weer niet echt aanstootgevend. Maar bondsvoorzitter ziet het echt niet zitten dat zijn land op ’s werelds grootste voetbalpodium gaat acteren in de minimalistische kledij. Hij zegt in de kranten al op zoek te zijn naar een andere producent om de schande van Adidas te vervangen.

WK voetbal: Trump en Poetin

Ondertussen duiken politieke zwaargewichten als Vladimir Poetin en Donald Trump ook op ’s werelds grootste sport. Poetin heeft aangekondigd dat hij present zal zijn bij de openingswedstrijd van gastheer Rusland versus Saudi-Arabië te Moskou. Van de president is bekend dat hij zowel actief als passief een groot sportliefhebber is, maar dan met name van ijshockey.

Daarnaast heeft hij zijn landgenoten in het Russische team aangespoord om tegenstanders hun wil op te leggen en niet met zich te laten sollen. Dat zal lastig worden, want op het WK 2014 en Euro 2016 dropen de Russen af met geen enkele zege op zak en ook is al vijf vriendschappelijke interlands op rij niet gewonnen.

Trump richt zijn pijlen op het WK 2026, dat de VS, Canada en Mexico samen willen organiseren. Zijn boodschap is: wie onze kandidatuur niet steunt hoeft voortaan ook geen steun meer van Amerika te verwachten, op welk gebied dan ook. Misschien kan hij alvast in plaats van een muur een paar stadions op de grens met Mexico bouwen.

Voorspellingen WK Rusland

Winnen met wedden op wk voetbal. Begint Rusland het WK met drie punten? De gastheren staan voor winst tegen Saudi-Arabië op 1.33, gelijkspel levert je 4.75 per ingezette euro op bij een goede voorspelling en een zege van de gasten 11.50.

Het zal voor deze twee vooral om niet verliezen draaien en dus weinig risico’s nemen. We tippen minder dan 3 goals op 1.74.

Back To Top