Ga naar hoofdinhoud

Zweden is zonder Zlatan op WK voetbal Rusland beter af

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

Komt hij nou wel of niet? Zlatan Ibrahimovic hint er constant op dat hij komende zomer best wel eens van de partij zou kunnen zijn op het Wereldkampioenschap Voetbal 2018 in Rusland. Want een WK voetbal zonder Zlatan is geen echt WK, zo redeneert de Zweed, alhoewel hij er sowieso op maar twee van de twintig bij was.

Zlatan wel of niet op WK 2018?

Zlatan is de topscorer aller tijden van Zweden. Op de WK’s van 2002 en 2006 wist hij echter geen onuitwisbare indruk te maken. Akkoord, in 2002 was hij nog een opkomend talent, maar in 2006 had hij zich reeds bij de wereldtop gevestigd. Zijn teller staat in WK-kwalificatiewedstrijden op negentien en op EK’s maakte hij er zes, maar spijtig wist hij nog nooit het net te vinden op een mondiale eindronde.

De 36-jarige aanvaller leek met zijn speculaties vooral zijn zakelijke belangen te willen dienen. Want nadat de Zweedse voetbalbond afgelopen week expliciet verklaarde dat er geen plek voor Zlatan is in de selectie, werd al snel duidelijk dat de voormalige Ajacied wel in Rusland zal zijn, maar dan voor sponsorverplichtingen en pr-praatjes.

Zweden beter af zonder Zlatan

En voor het Zweedse team is dat maar beter ook. Sinds het grote nationale voetbalicoon na Euro 2016 afscheid nam van het Zweedse voetbalelftal is er een andere dynamiek ontstaan.

De nieuwe blikvangers zijn Victor Lindelöf (Manchester United) en Emil Forsberg (RB Leipzig), die uit de schaduw van de boomlange spits zijn gestapt en hun creatieve impulsen kunnen vertonen in de zekerheid dat het qua organisatie en hechtheid achter hen wel goed zit. Zweden moest het altijd hebben van teamgeest en in de jaren van Zlatan viel dat element wellicht iets te veel weg.

Zware WK groep Zweden

De WK groep waarin Zweden is geplaatst is geen eitje. In hun eerste wedstrijd zullen er drie punten gepakt moeten worden tegen Zuid-Korea, want daarna wachten titelhouder Duitsland en Mexico.

Maar het is juist in confrontaties met toplanden waarin de Zweden op en top geconcentreerd het maximale uit hun middelen halen. Zo versloegen ze in de kwalificatiefase Frankrijk en frustreerden ze Italië in de play-offs.

Wedden op Zweden WK 2018

Overleeft Zweden groep F? Groepswinst levert je bij de bookmakers 9.00 op per ingezette euro en een plek in de top twee op 2.25. Forsberg als topscorer van de groep noteert 61.00.

Back To Top