Ga naar hoofdinhoud

WK 2018: Engeland is op de weg terug

WK voetbal 2022: Hoe hypocriet zijn wij in het westen?

Paniek onder de Engelse voetbalfans. De minister van Buitenlandse zaken Boris Johnson hintte afgelopen week dat het land misschien het Wereldkampioenschap Voetbal 2018 gaat boycotten. Dat in verband met een ingewikkelde zaak rondom de spion Sergei Skripal. Gelukkig bleek hij te bedoelen dat officials in dat geval Rusland zullen mijden, niet de voetballers zelf.

Engeland WK Voetbal 2018

Want Engeland zou na decennia van torenhoge hoop, maar grauwe performances, weleens een van de smaakmakers kunnen worden. De Three Lions reizen af naar de World Cup met een jong en veelbelovend team, dat zich vlekkeloos kwalificeerde voor de eindronde. Uit tien speelronden, met onder meer Slowakije, Schotland en Slovenië, pakten het Engelse team 26 punten en bleef het ongeslagen (doelsaldo 18-3).

De wereldkampioen voetbal van 1966 beweert de uitvinder te zijn van ’the beautiful game’. Als dat waar is dan kampt het land serieus met de wet van de remmende voorsprong. Terwijl de binnenlandse Premier League veruit de rijkste, populairste en, afgaande op de Champions League van dit jaar, ook sterkste competitie is, blijft het Engelse nationale team daar ver bij achter. Na 1966 moest Engeland het doen met de vierde plek in 1990 en drie kwartfinales. Vanaf 1998 werden slechts acht van de 21 WK-duels werden gewonnen.

Engelse selectie veelbelovend

De Engelse selectie wijkt niet zoveel af van degene die op Euro 2016 strandde tegen IJsland. Dat was een smartelijke avond in de Engelse voetbalgeschiedenis. In die twee jaar lijkt het team echter flinke stappen te hebben gemaakt onder de nieuwe bondscoach Gareth Southgate. Hij heeft inmiddels al tien spelers laten debuteren sinds hij in november 2016 aantrad. Een van de pijnpunten van het Engelse team is dat het in tactisch opzicht schijnbaar nog in de vorige eeuw was blijven hangen. Southgate vangt dat op door te kiezen voor een 3-4-2-1 formatie.

De grote ster van Engeland is Harry Kane, ook wel “Hurrikane” genoemd. De spits van Tottenham Hotspur was in 2017 de productiefste speler op de Europese voetbalvelden met 56 treffers in 52 duels. De 24-jarige Kane heeft 12 goals voor Engeland gemaakt en de kans is groot dat hij komende zomer met diverse teamgenoten naar Rusland reist. Spurspelers als Dele Alli, Kyle Walker, Danny Rose en Eric Dier zijn allemaal tussen de 21 en 27 jaar en moeten de ruggengraat vormen voor een succesvolle campagne.

Wedden op WK voetbal

Engeland is bepaald geen favoriet voor het WK 2018 en noteert 18.00 voor winst bij de de bookmakers. Zie je het land de kwartfinale behalen, pak dan de notering 1.75.

Back To Top