Ga naar hoofdinhoud

WK Voetbal voor vrouwen: Oranje Leeuwinnen zetten puntjes op de i

Wedtips Mexico - Polen: hoge odd op Beide Teams Scoren

De Oranje Leeuwinnen vinken geleidelijk de hokjes af op het lijstje met voorbereidingen op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen 2019. Van 7 juni tot en met 7 juli is Frankrijk de gastheer (of gastvrouw in dit geval) voor de achtste editie van het WK vrouwen. Nederland geldt weliswaar niet als een echte torenhoge favoriet, maar mag zich als regerend Europees kampioen tot de dark horses rekenen.

Gokken op WK voetbal? De VS is de topfavoriet voor het WK vrouwen en noteert bij de WK bookmakers 3.75 voor de titel. Frankrijk staat op 4.50 en Duitsland op 7.00. Nederland noteert bij bookmaker Mr Green 12.00 en 2.75 voor een plek in de halve finale.

Selectie Nederland WK vrouwen 2019

Een belangrijke stap in de aanloop naar een eindronde is uiteraard het samenstellen van de selectie. Dat is al achter de rug: op 10 april maakte bondscoach Sarina Wiegman het keurkorps bekend. Voor een coach is het altijd lastig om te wikken en wegen over het meenemen van geblesseerde krachten. Herstellen ze op tijd, zijn ze daarna wel wedstrijdfit genoeg? Twee maanden voordat de bal gaat rollen besluit ze echter om Stefanie van der Gragt (Barcelona) en Victoria Pelova (ADO Den Haag) ook op te nemen. Overigens verlangt de FIFA pas op 24 mei dat de definitieve keus wordt doorgegeven.

Oefeninterlands WK

Een andere must is het spelen van vriendschappelijke interlands. Het liefst tegen tegenstanders uit verschillende werelddelen met uiteenlopende speelstijlen, zodat de coach kan werken aan tactische flexibiliteit en straks, op het WK voetbal, lessen geleerd zijn uit de friendly’s. De Algarve Cup is weliswaar een prijs maar stond zeker in dit WK-jaar in het teken van de voorbereidingen op het grote doel. De resultaten waren zwak: 2-0 verloren van Spanje, 1-0 verloren van Polen en met 1-1 gelijk tegen China. Vervolgens was er wel reden om te juichen met zeges op Mexico (2-0) en Chili (7-0). Op 1 juni is er een oefenmatch tegen Australië te Eindhoven.

Beetje Oranjekoorts

Tot slot is het aan de bond KNVB en andere stakeholders om een positieve buzz rondom de Oranje Leeuwinnen te creëren. Een sfeer van sympathie en hoop steunt de speelsters, zoals ook het enthousiasme tijdens het EK voetbal in eigen huis hen naar grote hoogsten liet stijgen. De straten zullen weliswaar niet zo knaloranje kleuren als wanneer het herenteam ver komt op een EK of WK, maar het toernooi zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo zal de winkelketen Blokker veel items rondom het elftal verkopen en daarvoor reclame maken op tv.

Back To Top