Ga naar hoofdinhoud

WK Voetbal voorspellingen: kenners zien Brazilië winnen

Beste weddenschappen groepsfase WK 2022

WK Voetbal 2018 voorspellingen. Het is weer eens zover: Brazilië staat aan de vooravond van een wereldkampioenschap voetbal als het te kloppen team. De vijfvoudig kampioen werd vier jaar geleden in eigen land in de halve finale pijnlijk geklopt door Duitsland (7-1) en is uit op revanche

Wordt Brazilië wereldkampioen voetbal?

Het duurde zo’n twee jaar voordat de Goddelijke Kanaries die enorme dreun verwerkten. Het ging al fout toen de Braziliaanse bond na het WK een oude bekende aanstelde als bondscoach; Dunga. De voormalige bikkelharde middenvelder gaf de spelers van Brazilië te weinig ruimte om te doen waar ze goed in zijn: panna’s, dribbels en andere hoogstandjes. Hij dwong ze in een defensief keurslijf dat alle spelvreugde de nek omdraaide en de resultaten waren dramatisch.

Bondscoach Tite

De bond moest ingrijpen en gaf twee jaar terug Tite het roer in handen om nog te proberen wat te maken van de kwalificatiefase. Op dat moment stond de wereldkampioen voetbal van 2002 zesde, niet genoeg voor kwalificatie. Maar Tite selecteerde creatieve jongens als Jesus en Coutinho, bracht weer een lach op het gezicht terug en de resultaten volgden vanzelf. Uiteindelijk stond Brazilië als vanouds bovenaan de Zuid-Amerikaanse groep en was het de eerste die de koffers mocht pakken voor Rusland.

Ook bookmakers voorspellen Brazilië

Op de FIFA-ranking staan de Brazilianen niet bovenaan, de titelhouder Duitsland wel. Maar die ranglijst heeft belangrijke tekortkomingen, bijvoorbeeld door niet mee te wegen wie thuis en uit speelt en wat de exacte uitslag is. Zogeheten elo-ratingen doen dat wel en daarin staat Brazilië wel eerste.

Dan zijn er nog statistische bureaus die allerlei complexe formules opstellen om winstpercentages te berekenen. Eigenlijk doen ze hetzelfde als de WK voetbal bookmakers, maar dan zonder weddenschappen aan te bieden. En het wekt dan ook geen verbazing dat bij zowel een bedrijf als Gracenote als bij bookies wederom Brazilië als sterkste deelnemer wordt aangemerkt.

Controversiële uitkomst Gracenote

Gracenote geeft de Kanaries bijvoorbeeld liefst ruim twintig procent kans om de bokaal omhoog te mogen tillen. Dat is nogal wat, gezien er 32 participanten zijn en de andere 21 dus samen nog geen 80 procent kans krijgen toebedeeld.

Spanje volgt op tien procent, Duitsland en Argentinië zitten op acht, Frankrijk op zes. Opvallend genoeg komt dan Peru met vijf procent kans, net wat meer dus dan België, Portugal, Engeland, Uruguay en Colombia. Een controversiële uitkomst.

WK voetbal voorspellen

Brazilië noteert voor de eindzege 5.50 bij bookmaker Mr Green, winst van Duitsland levert 5.00 keer je inleg op. Dat is dus een veel minder groot gat dan Gracenote inschaalde.

En de bookies zijn het echt niet eens met het ophemelen van Peru, dat op 151.00 staat. Misschien biedt dat land een kans om te profiteren van het inzicht van de statistische nerds. Durf je de odds van 9.00 op een plek in de kwartfinale voor Peru aan?

Back To Top